skip to Main Content
020 - 63 63 607 info@peterpan.nl
Worsten Maken Workshop

Worsten maken workshop

Worsten maken workshop

Het draaien van worsten is een oude ambacht, waar Peter Pan zich graag met u in verdiept. Wilt u leren hoe u zelf worst maakt? Volg een kookworkshop bij ons in Amsterdam. De ingrediënten roken we in onze eigen houtoven. Hoe deze ambacht precies in zijn werk gaat, verklappen we nog niet. Wel vertellen we u graag iets over de verschillende worsten die u bij ons kunt leren maken.

Merguez lamsworstjes

Voor alle merguezfans. De pittige merguezworstjes komen oorspronkelijk uit de Noord-Afrikaanse keuken. Het lamsvlees (of rundvlees) wordt (vaak) gekruid met harissa en boven een grill of barbecue gebakken. Inmiddels zijn de worstjes ook te krijgen in Europa en het Midden Oosten. Francofielen weten als geen ander dat merguezworstjes al veel langer ook in Frankrijk op de menukaart staan.

Toscaanse worst met venkelzaad en sinaasappelschil

We zijn dol op de Toscaanse keuken. Waan u in de glooiende Toscaanse heuvels aan tafel bij la mama, tijdens het maken van de Toscaanse worstjes. Ze smaken nog beter in combinatie met venkel en sinaasappel. Niet voor niets hebben we deze combinatie bedacht. Kom het uitproberen… en proeven.

Hollandse rookworst

Wie kent hem niet, onze ouwe trouwe rookworst. Bijna niemand weet hoe zo’n worst nu eigenlijk gemaakt wordt. Waarom is de structuur van een rookworst zo anders? Wat zit er precies in? Wist u dat de Hema de rookworst heeft uitgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog? Maak zelf een rookworst en ontdek oer-Hollandse geheimen.

Pittige chorizo

Caramba! Een worstje met een pittig temperament. Van oorsprong is chorizoworst Spaans. Een kruidige donkerrode, gedroogde of verse worst. Binnen Spanje bestaan verschillende lokale soorten chorizo. Met fijngesneden varkensvlees of grofgesneden. In Mexico en de Caraïben maken ze ook chorizo, maar dan aangepast aan het kruidenpalet van het betreffende land. Er zijn dus vele soorten, maar toch proeft iedereen dat het om chorizo gaat. Door welke kruiden dat komt? Kom erachter en maak zelf chorizo bij Peter Pan.

Staat het water u al in de mond? Kom langs bij onze kookstudio in Amsterdam Noord en ontdek de lol van het worsten maken.

Back To Top
×Close search
Zoeken