skip to Main Content
020 - 63 63 607 info@peterpan.nl
Valentijn – Koken Met Passie En Liefde

Valentijn – koken met passie en liefde

Valentijn de dag van de (verborgen) liefde. Dit is de dag om je liefde openlijk te verklaren aan een ‘’geheime’’ liefde, maar ook te (her)bevestigen aan familie en vrienden. Neem je geliefde(n) mee naar de Peter Pan ‘’Valentijn bij Kaarslicht’’ kookworkshop in Amsterdam op zaterdag 14 februari.  Een kookworkshop met verfijnde gerechten in een romantische setting. Bubbels en chocolade ontbreken natuurlijk niet op het menu.

Het spreekwoord “De liefde van de man gaat door de maag” is natuurlijk enigszins achterhaald en geldt ook voor de vrouw. Je kan een man/vrouw veroveren met goede kookkunst en lekker eten. Voeg daaraan nog toe een relaxte omgeving en een chef kok die je wegwijs maakt in de geheimen van het uitdagende eten. Een goed glas wijn en cocktails met en zonder alcohol zullen zeker ook niet ontbreken.

Valentijnkaarten
In 496 riep paus Gelasius 14 februari uit tot de dag van de heilige Valentijn.  St. Valentijn is de patroon van de geliefden geworden. Een andere legenda zegt dat Valentijn een afscheidsbriefje achter liet voor de dochter van een medegevangene die zijn vriend was geworden. Het briefje ondertekende hij met Jouw Valentijn.  Wellicht is dit ook de start van het sturen van de Valentijn kaarten.

Valentijnsdag zoals we  het nu kennen komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en Engeland waar Valentijn al decennia lang volop wordt benut om kaarten te versturen. In het begin nog handgemaakt van gekleurd papier met waterverf en gekleurde inkt en sinds 1800 ook gedrukt in de fabriek. De eerste Valentijnkaart dateert uit1 400 en is te zien in Londen in het British Museum.

Valentijn is meer dan de liefde verklaren aan iemand die je tot nu toe nog niet durfde aan te spreken. Valentijn gaat veel verder, vroeger anoniem worden nu de kaarten zwierig gesigneerd met eigen naam en verzonden naar familie en vrienden.

Valentijn is de dag om openlijk de liefde te vieren!

Vier deze dag met de Valentijn kookworkshop in de kookstudio van Peter Pan in Amsterdam.

Back To Top
×Close search
Zoeken