In deze Arabische kookworkshop in Amsterdam maken we gerechten uit de wereld van “Duizend en één nacht”. De rijke smaken en het heerlijke kruidengebruik van verse koriander, munt en platte peterselie kenmerkt deze bijzondere keuken. 1000 en één nacht buffet om van te watertanden
De keuken van duizend en één nacht
Tijdens deze kookworkshop leer je kennis maken met verschillende gerechten uit de arabische keuken onder professionele begeleiding van de chefs van Peter Pan. Er is keuze uit een 3 en 4-gangen diner. Onderstaand menu is een voorbeeld van enkele recepten die tijdens een workshop voorbij kunnen komen
3-gangen menu arabische kookworkshop in Amsterdam
Mezzes
- Baba ganoush (dip van geroosterde aubergine) met dukkah
- Brik met kwartelei, bosui & peterselie, geserveerd met harissa
- Balletjes van geitenkaas en feta, in een groen kruidenjasje
Hoofdgerecht
- Tajine met groenten & kikkererwten
- Kipdijfilet met sinaasappel & kaneel
- Falaffel met groene harissa
- Geroosterde aubergine met yoghurt & granaatappelzaden
- Verse broodjes met za’ater
Dessert
- Mandarijnentaart met amandel
- Flinterdunne koekjes met sinaasappel & munt
4-gangen menu (op bord geserveerd)
Mezzes
- Gemarineerde garnaal in kataifideeg
- Auberginekroketten met dragon aïoli
- Crostini met geroosterde paprika, granaatappeldressing & kappertjes
Voorgerecht
- Galettes van zoete aardappel met verse kruiden & rode peper
Hoofdgerecht
- Kruidige pompoencouscous
- Tajine van lamsvlees en eieren, geserveerd met een gekruide tomatensaus
- Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt
- Salade van komkommer, pepertjes en maanzaad
- Libanees brood van maismeel
Dessert
- Dadel-cointreautaart
- Kardemom-sinaasappelwafels
We kunnen vanzelfsprekend rekening houden met dieetwensen voor een kookworkshop. Neem voor meer informatie contact met ons op. Voor andere opties kun je een kijkje nemen op deze pagina.