skip to Main Content
020 - 63 63 607 info@peterpan.nl
Jamie Oliver Kookworkshop

Jamie Oliver kookworkshop

Een beetje van Jamie en een beetje van jezelf.

Jamie Oliver, de schalkse, gedreven kok uit Engeland. Wie kent hem niet. De kok die gaat voor puur, duurzaam en vooral erg lekker!

Samen met de koks van Peter Pan kookstudio in Amsterdam ga jezelf ervaren, bereiden en genieten hoe het is om een Jamie Oliver in spé te zijn. Uiteraard gaan we het door ons gemaakte diner ook met z’n allen opeten.

Op het menu staan de Jamie Oliver klassiekers maar ook minder bekende (en even lekkere) gerechten van deze kok komen aan bod. En.. mocht er een gerecht van Jamie Oliver op je verlanglijstje staan, laat het ons weten, wie weet staat het straks op het te bereiden menu.

Duurzaam en lekker
Jamie Oliver is een alom geliefde kok van oud en jong. Heerlijk om ontspannen voor de TV naar te kijken. Te watertanden tijdens 24 Kitchen of bij weg te dromen in één van zijn vele kookboeken. Jamie is echter meer dan zo maar een bekende kok. Jamie zet zich in voor gezonde school lunches in Engeland en voert campagne om verspilling van voedsel te voorkomen. Zo zet hij consumenten aan om misvormde groenten en fruit zoals gedeukte pompoenen, vreemd gevormde  boontjes en wortels vol knoesten niet links te laten liggen.

Misvormd maar niet miskend groente en fruit
Uit een onderzoek in Engeland blijkt dat vroeger de klant met name lette op prijs en kwaliteit maar dat nu liefst 65% van de klanten openstaat voor de zogenaamde buitenbeentjes van groente en fruit en zelfs 75% aangeeft niet perfect uitziend fruit en groente te kopen als het voordeliger zou zijn. Vroeger werd vreemd gevormd fruit en groenten slechts verwerkt tot sap en verdween in kant-en-klaar maaltijden.

Kromkommer
Kromkommer is een initiatief van 3 daadkrachtige vrouwen. Die zich sterk maken voor de verkoop en consumptie van gek gevormde groente. En met succes, diverse winkels zijn aangehaakt en verkopen groente –net iets aparter en anders gevormd- dan de standaard. Ook Albert Heijn doet mee. Nu nog alleen online te bestellen maar hopelijk ook binnenkort in de schappen.

In de kookstudio van Peter Pan wordt gewerkt met zoveel mogelijke biologische- en streekproducten en zijn alle vormen en varianten van fruit en groente welkom om zo rauw te worden opgegeten, verwerkt in een fraai gerecht of te pronken als bijzonder ingrediënt bij een speciale maaltijd.

Peter Pan organiseert diverse open-kookworkshops, voor meer informatie zie onze agenda.

Back To Top
×Close search
Zoeken