De kleurrijke pompoen

De kleurrijke Pompoen

Wie kent ze niet. Ze zijn de vrolijke noot in de winkel. Met hun oranje kleur springen ze zowat uit de schappen, wie kan ze nog weerstaan? Hun soortgenoot de flessenpompoen is wat minder uitbundig, smaakt daarentegen super lekker en is makkelijk te bereiden. De pompoen is familie van de komkommer, augurk en courgette. Te gebruiken als decoratie en om op te eten. De pompoen heeft tal van mogelijkheden!

Met of zonder schil
Veel mensen zier er tegenop om de pompoen te schillen. Gewoon niet doen! Goed wassen, eventuele beurse plekjes wegsnijden en dan is de pompoen in natura (uiteraard wel nog even ontdoen van de draden en pitten) te gebruiken.
Liever toch schillen, geen probleem, leg de pompoen eerst een paar minuten in kokend water, de schil laat dan makkelijker los.

Gezond
De pompoen is een bron van gezondheid en bevat veel betacaroteen, calcium, vitamine C en voedingsvezel. De pompoen teelt welig in de moes- en siertuin en is naast een sieraad in de tuin een heerlijk gerecht op tafel. Deze zogeheten ‘oer’groente wordt al meer dan 10.000 jaar gegeten. De pompoen komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd geteeld door de Indianen. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd.

Vitamine bommen
Pompoenpitten behoren tot de meest voedzame voedingsstoffen. Bomvol vitaminen en mineralen. 100 gr. pompoenzaad is goed voor maar liefst 237% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine E.

Zoet of hartig
Pompoenen worden zowel in hartige gerechten denk aan pasta, soep, curry, als in zoete gerechten, de fameuze Pumpkin Pie, de traditionele Thanks Giving taart uit de VS verwerkt.

Catering en kooklessen Peter Pan kookstudio
Peter Pan Catering maakt graag gebruik van de pompoen voor soep, hoofdgerecht of dessert. Onze koks bereiden diverse hapjes met pompoen. Wat denk je van een knapperige pizza pompoen met mierikswortel en geitenkaas of een pompoen-cappuccino!

Ook bij de Peter Pan kookworkshops in Amsterdam is de pompoen een graag geziene groente. Heerlijk met chilipepers of rechtstreeks in de pan voor een overheerlijke pompoencurry of-ravioli.

Peter Pan recept
Klink hier voor het Peter Pan pompoen recept: Pizza pompoen, mierikswortel en geitenkaas.

Wil je ook graag wat doen met pompoen of koken met andere groenten, kijk dan eens naar het aanbod van de Peter Pan kookworkshops op onze agenda of laat je verrassen door een van onze diners te bestellen of een selectie te maken van onze feesthapjes.

Back To Top