Arabische Kookworkshop

Markten vol geurende kruiden, zwoele nachten en eeuwenoude tradities.

De keuken van duizend en één nacht

In deze Arabische kookworkshop in Amsterdam maken we gerechten uit de wereld van “Duizend en één nacht”. De rijke smaken en het heerlijke kruidengebruik van verse koriander, munt en platte peterselie kenmerkt deze bijzondere keuken. Er is keuze uit een 3 en 4-gangen diner.

3-gangen menu

Mezzes

  • Baba ganoush (dip van geroosterde aubergine) met dukkah
  • Viskoekjes met koriander en citroen
  • Balletjes van geitenkaas en feta, in een groen kruidenjasje

Hoofdgerecht

  • Couscous met zeven groenten, uienjam en groene harissabouillion
  • Pasteitjes met lamsvlees en verse kruiden
  • Hartige taart van filodeeg met spinazie, zongedroogde tomaat en feta
  • Gefrituurde bloemkoolroosjes met walnotensaus
  • Verse broodjes met za’ater

Dessert

  • Mandarijnentaart met amandel
  • Zoete baklava met pistachenoten

4-gangen menu (op bord geserveerd)

Mezzes

  • Gemarineerde garnaal in kataifideeg
  • Auberginekroketten met dragon aïoli
  • Crostini met geroosterde paprika, granaatappeldressing & kappertjes

Voorgerecht

  • Ricotta gnocchi in aubergine met salieboter

Hoofdgerecht

  • Kruidige pompoencouscous
  • Tajine van lamsvlees en eieren, geserveerd met een gekruide tomatensaus
  • Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt
  • Salade van komkommer, pepertjes en maanzaad
  • Libanees brood van maismeel

Dessert

  • Dadel-cointreautaart
  • Kardemom-sinaasappelwafels
  • Muntthee (of koffie) met Turks fruit

Voor meer informatie en/of reservering: bel 020 – 6363607 of mail ons.

Voor meer informatie en/of reservering: bel 020 – 6363607 of mail ons.